Tradícia, ktorá píše dejiny strešnej krytiny Jacobi Walther

Spoločnosť Jacobi Walther Dachziegel s 160-ročnými skúsenosťami sa špecializuje na staré pôvodné tvary strešných krytín v mnohých klasických farbách. S posolstvom „Zachovať tradíciu a vytvárať hodnoty“, vypaľujeme v našich peciach strešné krytiny pre pamiatkovo chránené objekty, či historické objekty, ktoré sú rovnako kvalitné, ako pôvodné prvky.

Naším cieľom je prispieť bohatými skúsenosťami s výrobou prírodných produktov najvyššej kvality k dlhodobému zachovaniu historického charakteru stavieb a ich pôvodnej krásy. Ponúkame široký výber krytín, rozmanité variácie pôvodných tvarov, ušľachtilých povrchov a farebných odtieňov. Rovnako sme schopní individuálne realizovať aj špeciálne požiadavky. Ako stredne veľká rodinnáfirma, ktorá si váži tradíciu, chceme prispieť k záchrane pamiatok. Nezáleží na tom, ktorý typ krytiny si vyberiete - vysoká kvalita všetkých našich produktov bude zachovaná po mnoho generácií.

Objavte svet moderných striech s vynovenými modelmi tradičnej bobrovky

Bobrovka je tradičná škridla, ktorá je svojim špecifickým tvarom považovaná za najstarší model pálenej krytiny. Jej využitie bolo orientované predovšetkým na historické a pamiatkové objekty. Inovatívne modely a nové povrchové úpravy v atraktívnych odtieňoch však čo raz viac posúvajú hranice jej možností. Bobrovka nie je prežitok, ale nadčasový model, ktorý robí každú strechu jedinečnou a výnimočnou. Z širokej ponuky farieb a povrchových úprav Jacobi sme obzvlášť hrdí na naše ušľachtilé glazúry. Vysokokvalitné lesklé povrchy radia tieto keramické krytiny medzi prémiové produkty! Sú ideálnou voľbou nielen pre historické a pamiatkové objekty, rekonštrukcie, ale aj pre štýlové moderné a avantgardné stavby.

Na ochrane pamiatok nám záleží

Osobne nám záleží na tom, aby sme prostredníctvom produktov zdôraznili historický odkaz pôvodnej architektúry. Model Bobrovka hladká v okrúhlom reze v rozmeroch 18x38 v prírodnom prevedení je najčastejšie vyberaným modelom v oblasti historických stavieb a výrazne ovplyvňuje mnohé mestské a vidiecke centrá.

Avšak požiadavky na rozmer, tvar a farebnosť sa môžu v závislosti od regiónu a konkrétnej pamiatky líšiť. Naše modely Bobrovky dokážu svojou širokou ponukou uspokojiť aj tie najnáročnejšie požiadavky. Okrem štandardných okrúhlych či segmentových rezov v rôznych rozmeroch sú v ponuke špicaté či gotické rezy, ktoré svojim charakteristickým tvarom vytvoria úplne odlišný architektonický vzhľad.

Podľa vlastného výberu je možné vyrobiť model Bobrovky aj so špeciálnymi povrchovými úpravami, ako sú kefovanie, zdrsnenie, vyhladenie, alebo zosilnenie povrchu a vytvoriť na mieru šité riešenia.