Úspešná séria ušľachtilých engob pokračuje štandardnou drážkovou škridlou Z10 v hnedej farbe

Z10 ušľachtilá medenáJacobi-Walther naďalej rozširuje svoj mnohotvárny sortiment produktov a farebných odtieňov : Odteraz je k dipozícii nový trendový farebný odtieň ušľachtilá hnedá z produktovej série ušľachtilých engob aj pre štandardnú veľkoformátovú drážkovú škridlu Z10. Teplý odtieň povrchu - ušľachtilá hnedá - je v centre záujmu mnohých regionálnych trhov a rozširuje doterajšiu paletu farieb škridly Z10, pozostávajúcu z ušľachtilej medenej,  čiernej,  vínovo červenej a červenej. Tento model strešnej krytiny je odozvou  na vysoký dopyt mnohých spokojných zákazníkov, ktorí volia farebný odtieň ušľachtilej hnedej, ktorá je veľmi populárna pri viacdrážkovej škridle J11v.

Zušľachtené engoby alebo aj lesklé engoby si získavajú  priaznivcov svojim hodvábnym povrchovým leskom. Veľkou výhodou tejto povrchovej úpravy je trvale elegantne silná farba, ktorá vzdoruje akýmkoľvek poveternostným vplyvom. Vďaka vrstve engoby s otvorenými pórmi ostáva v tomto prírodnom produkte zaručené vyrovnávanie vlhkosti. Pri procese výroby sa na škridlu nanesie vrstvička v hrúbke od 40 μm do 80 μm. Táto respiračne aktívna vrstva z hliny, sklenenej múčky, farebných oxidov a prísad dodáva škridle svojou svetielkujúcou silou farieb estetickú podobnosť s glazúrou. Škridly s povrchmi zušľachtenými engobou majú dobrý pomer ceny a kvality a sú k dispozícii v šiestich odtieňoch. 

Približne 10 kusov na m2 a enormný rozsah posunu až do veľkosti 6 cm pri ukladaní, posúva  škridly Z10 medzi ekonomicky výhodné produkty. Štandardná veľkoformátová drážková škridla Z10 ponúka početné architektonické možnosti. Hodí sa rovnako pre novostavby ako aj rekonštrukcie. Nový farebný odtieň ušľachtilej hnedej obohacuje model  Z10 o ďalšiu trendovú farbu.