Strešná škridla v intenzívnej ˶ušľachtilej vínovo červenej˝

Koncern Jacobi/Walther, so sídlom v Bilshausen-e/Dolné Sasko a v Langenzenn-e/Bavorsko, výrobca vysokokvalitných strešných škridiel, umiestnil na veľtrhu BAU ( Stavba ) do stredobodu svojej pozornosti v roku 2013  širokú odbornú spôsobilosť v oblasti farebnosti. Úspešná séria zušľachtených engob vo farbách ušľachtilá červená, čierna a  medená bola rozšírená aj o farebný odtieň ušľachtilej vínovo červenej.

˶Už mnoho rokov vyvíjame povrchové úpravy podľa vlastných receptúr. Vytvárame tak predpoklad pre široký vyvážený sortiment farebnej strešnej keramiky. S ušľachtilou vínovo červenou predstavujeme našim zákazníkom nový, silne červený farebný odtieň v hodvábnom lesku, na ktorý sme hrdí˝  - zdôrazňuje konateľ Klaus Jacobi.  

Zušľachtené engoby sú na trhu veľmi úspešné. Osobitosť tohto povrchu spočíva na efekte lesku, ktorý na strechu prináša decentne exkluzívne vyžarovanie. Nanesený sýty farebný odtieň a hodvábny lesk vysokokvalitného povlaku jednoducho presvedčí všetkých. Tento vzhľad je určený pre mnohých stavebníkov, ktorí uprednostňujú decentné, ale napriek tomu vzrušujúce strechy, zaujímavé svojim farebným riešením - bez ohľadu na to, či ide o novostavby alebo rekonštrukcie. Zušľachtené engoby zodpovedajú požiadavkám vysokokvalitných produktov za atraktívne ceny. 

Osobitný povrch pozostáva z vrstvičky v hrúbke od 40 μm do 80 μm z hliny, sklenenej múčky, farebných oxidov a prísad. Ako engoby, tak aj ušľachtilé engoby sú difúzne otvorené. Rozdiel je v podiele skla. ˶ Do vrstvy engoby s otvorenými pórami sa pridávajú sklotvorné prísady, glazúrové taveniny/taviace prísady, takže ušľachtilé engoby získavajú veľkú podobnosť s glazúrou˝ - tvrdí Henning Aschoff, diplomovaný fyzik a vedúci Oddelenia kvality u Jacobi-ho.   

Pretože uhol pozorovania a dopad svetla sú u striech veľmi odlišné, vznikajú vždy iné obrazce povrchu. Ďalšia výhoda : Hladká plocha strešných škridiel s ušľachtilou engobouvzdoruje akýmkoľvek poveternostným vplyvom v lete a v zime. Bezpečnosť, krása a skutočná farebnosť, sú trvalými hodnotami a  dodávajú každej streche exkluzívny vzhľad. 

Svojim širokým sortimentom strešných škridiel podčiarkuje koncern Jacobi svoju odbornú spôsobilosť pre farebnú strešnú keramiku. Svojim ˶náznakom hodvábu a lesku˝ si ušľachtilé engoby získavajú obzvlášť vysokú pozornosť. Je možné si vybrať zpomedzi obľúbených modelov : viacdrážková škridla J11v, štandardná veľkoformátová drážková škridla Z10 a veľkoformátová drážková škridla s dvoma korýtkami D10.