Odolná strecha pre vašu bezpečnosť!

Poškodenie krupobitím?

„Zo záznamov European Severe Weather Database a radarových dát Slovenského hydrometeorologického ústavu vyplýva, že ročne sa na Slovensku vyskytne v priemere 18 búrok s veľkými krúpami, najčastejšie v lete a koncom jari. Vo väčšine prípadov (70 %) sa počas búrky tvorili krúpy s maximálnym priemerom 2–3cm, ale v 6% sa jednalo o krúpy s priemerom 6 cm a viac. Na východnom Slovensku identifikovali 2,5-krát vyššiu početnosť výskytu veľkých krúp ako na západe, pričom početnosť krúp s priemerom 5 cm a viac je až 10-krát vyššia. Všetky krúpy s priemerom 5 cm a viac sú vyprodukované supercelami. (Zdroj : SHMÚ).“

Škody spôsobené krúpami na Slovensku každoročne narastajú a preto sa oplatí investovať do odolnej strechy. Strešné krytiny Jacobi-Walther sú vyrábané v hrúbkach od 10 mm. Pri výrobe sa hlinou nešetrí, pretože kvalitná krytina je aj vďaka svojej masívnosti zárukou dobrej odolnosti voči krúpam.

Krytiny Jacobi sú certifikované - sú odolné voči krupobitiu!

Pri certifikácii niektorých modelov strešných krytín boli dosiahnuté vysoké triedy odolnosti voči krúpam bez potreby zmeny tvaru a drážok, vďaka ktorým je zachovaná jednoduchosť pokládky strešných krytín Jacobi. Modely J160, W6v a teraz aj Z10, a WALTHER Stylist® získali triedu odolnosti voči krupobitiu 4, ktorá zodpovedá krúpovým búrkam s krúpami veľkými až 40 mm. Model J11v dokonca získal hodnotu HW5, čo je najvyššia možná dosiahnutá trieda!

Vďaka osobitnej hladkosti povrchu sú glazované strešné škridly nielen príjemné na dotyk, ale aj chránia strechu proti poškodeniam ako napr. krupobitiu alebo znečisteniam, akými sú riasy a lišajníky. Základom tejto ochrannej schopnosti sú suroviny z vysokokvalitnej hliny (ílu). Glazované škridly sa vypaľujú pri teplote cca 1.050oC a majú vyššiu tvrdosť ako bežné povrchy. Dokonalo uzavretý povrch škridle eliminuje akékoľvek vonkajšie znečistenie. Vďaka takmer nepatrnému pohlcovaniu vody, nemajú riasy ani lišajníky takmer žiadnu živnú pôdu.